2022-01-29 07:53:23• hírek • Közlemény

Járulj hozzá te is az onkológiailag beteg gyermekek gyógyulási esélyeinek növeléséhez

2022-ben ünnepli a szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány alapításának 25 éves évfordulóját. 

Már a kezdetektől igyekezett gyorsan reagálni a szatmáriak gondjaira, azok enyhítésére hozott saját megoldásokat, szolidaritást vállalva azokkal, akik kilátástalannak látták sorsuk alakulását. 2002 óta pedig beteg gyerekek gyógyulásán is fáradoznak munkatársai a “Reménysugár” program által, mely elsősorban a hirtelen jött krízishelyzetben tud hasznosan segíteni. Hasonlóan fontos, hogy a kezelések elmúltával is megbízható hátteret biztosítson a stabil gyógyuláshoz testnek és léleknek egyaránt, segítse a visszatérést a megszokott életbe, illetve szemléletváltást idézzen elő a helyi közösségben. A 20 éves “Reménsugár” szervezésében mintegy 150 gyermek és családja részesült a segítségnyújtás egyik vagy másik formájában:

  • támogatás krízishelyzetekben (orvosokkal és intézményekkel való kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás, segítség a rendszeres utazások megszervezésében és az útiköltség fedezésében, az orvos által felírt speciális gyógyszerek, egészségügyi kellékek, élelmiszerek beszerzése, egyéni bankszámlavezetés)
     
  • pszichológiai, orvosi és szociális tanácsadás, lelkisegély
     
  • a kedvezményezettek kísérése és rendszeres látogatása, szociális gondok személyre szabott orvoslása, érdekképviselet
     
  • támogató, tematikus csoporttalákozások szervezése, csoportterápiák szervezése
     
  • beteg gyermekek és családjaik gyógyulását segítő, élményekkel teli programok, rendezvények szervezése (táborok és rehabilitációs kirándulások, évfordulók, szabadidős programok)
     
  • betegek és hozzátartozóik elszállásolása az alapítvány kolozsvári lakásában
     
  • a kolozsvári onkopediátriai és szatmárnémeti gyermekgyógyászati ​​osztályok felszerelése, korszerűsítése

Az Alapítvány célkitűzése továbbra is az új, segítséget igénylő esetek feltárása és a rosszindulatú daganatos beteg gyermekek életkörülményeinek javítása kezelés alatt és után, támogató helyi közösséggel bátorítást és örömöt eszközölni jótettek által.

Csatlakozz TE is! Jövedelemadód 3,5%-ának felajánlásával tudod segíteni a családok és az orvosok erőfeszítéseit, hozzájárulhatsz a beteg gyermekek gyógyulási esélyeinek növeléséhez. Az ehhez kapcsolódó nyomtatvány letölthető az alapítvány www.fundatiahanslindner.ro honlapjáról és kitöltve leadható az alapítvány székhelyén: Szatmárnémeti, Ceahlăului u. 38. szám alatt, vagy az ANAF székhelyén. További információkért hívja a következő telefonszámok egyikét: 0261715136 vagy 0751868749.

A szeretetszolgálat munkatársai ez úton is tolmácsolják kedvezményezettjeik háláját, megköszönve a szatmáriak 20 éven át kitartó támogatását, illetve köszönik mindazok nagylelkűségét, akik ezt az ügyet már hosszú évek óta valamilyen formában szívükben hordják, gálánsan támogatják. Együtt erősítjük a reményt!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: